Polaznici mekteba na nogometnom turniru Sportom protiv nasilja

 

Na sportskim terenima SRC Nur u Borovju 9.11.2019. je organiziran malonogometni tuirnir pod nazivom Sportom protiv nasilja. Organizator je bio NK Nur i Vijeće Albanaca grada Zagreba.

Na ovom turniru je prisustvovalo 8 ekipa iz osnovnih škola iz Zagreba i jedna mektepska ekipa sedmih i osmih razreda, koji mektepsku nastavu polaze kod Mersada ef. Kreštića i Alena ef. Kotorića. Osnovne škole koje su sudjolovale su: Žitnjak, Vukomerec, Retkovec, Lovre pl. Matačića, Borovje, Jordanovac i Ivan Filipović.

Pobjednici turnira su bili svi sudionici, a prvo mjesto je zauzela ekipa OŠ Retkovec, koja je u finalnom meču pobjedila ekipu OŠ Vukomerec nakon izvođenja penala. Treće mjesto su osvojili polaznici OŠ Lovre pl. Matačića, koji su pobijedili dečke iz kvarta, polaznike OŠ Borovje.

Ze mektepsku ekipu nastupili su:

  1. Nedim Hasanbegović
  2. Dženis Tašaković
  3. Anas Saadalla
  4. Esad Muratović
  5. Ammar Mujičić
  6. Alen Mašinović
  7. Omer Huskić
  8. Hady Saadalla

Treba istaći da je nogometna ekipa mekteba bila najmlađa, ali su imali i svoje navijače, kolegice iz mekteba, a isto tako i trenera Mersada ef. Kreštića i pomoćnika Alena ef. Kotorića.

Turnir je protekao u fer nadmetanju i lijepoj atmosferi. Nakon turnira sudionicima je bio poslužen švedski stol u restoranu Islamskog centra Zagreb. Svi sudionici su dobili zahvalnice, a prva tri plasirana pehare i lopte.

Sudionici ovog turnira su primjer velikima kako se može održati sportsko događanje bez ijednog incidenta i osvjedočiti naslov turnira Sportom protiv nasilja.

Odgovori