Još jedna u nizu od aktivnosti omladine MIZ Zagreb, podrška Centru UNUO

U nedjelju, 28. 11. 2021. naša omladine na čelu s Editom Medić i Hilmom Demirovićem su prisustvovali polufinalnoj pripremi i serviranju ručka od strane osoba s invaliditetom u dvorani crkve Sv. Antuna na Svetom Duhu u Zagrebu.

Projekt pripreme ručka se naziva “Amorove žlica”- za društvo jednakosti, a pripremaju ga osobe s invaliditetom iznad 17 godina. Ovoga puta polufinalisti su kuhali za članove Islamske zajednice, a stručni žiri (profesionalni barmen Mario Majcen, motivacijska govornica, voditeljica i pjevačica Ivana Plechinger i glazbenik Tonči Huljić) pomogao je u odabiru zadnjih kandidata koji ulaze u finale.

Projekt sprovodi Centar Unuo, a koordinator projekta je Vedran Habel, kojem mu se zahvaljujemo na pozivu. Hrana i kokteli tog dana su pripravljani po halal recepturi zbog kojeg je omladina uživala. Cilj ovog projekta je izjednačiti mogućnosti osoba sa invaliditetom u zajednici, a posebice na tržištu rada. U pratnji našoj omladini je bio Mersad ef. Kreštić, koji je koordinirao ovu posjetu. Po završetku ovog druženja: prisustvovanja pripravljanju ručka i kušanja jako lijepo pripremljenog ručka naši omladinci su dali izjave za video kojeg priprema Centar Unuo, a članovima žirija i Centru Unuo Mersad ef. Kreštić je u ime Islamske zajednice poklonio halal kuharice Iz Nahline halal kuhinje izdane od strane Vijeća žena MIZ Sisak i knjigu Halal, standrad po mjeri čovjeka, autora Aldina Dugonjića. Omladina je ovom posjetom oplemenila svoju dušu i došla do ideje kako bi nešto slično mogli organizirati u jednom od naših islamskih centara u Hrvatskoj.