USPJEŠNO ZAVRŠEN LJETNI TEČAJ KUR’ANSKOG PISMA ZA DJECU I MLADE

Tijekom ljetnih školskih praznika u Islamskom centru Zagreb za djecu, polaznike školskog vjeronauka, kao i za djecu polaznike mektepske nastave, ali i one koji ne stižu pratiti redovnu nastavu zbog nekih drugih aktivnosti organiziran je tečaj kur’anskog pisma (sufare) u vremenskom periodu od 27. 6. do 21. 7. 2022. (četiri tjedna). Nastava se održavala četiri puta tjedno, a voditelj tečaja je bio Mersad ef. Kreštić. Bilo je iznimno vruće u mektepskoj učionici, ali polaznici su bili itekako odgovorni i radišni, te su u roku od ova četiri tjedna uspješno savladala kur’ansko pismo. Polaznici tečaja su bili:

  1. Ensar Elezi
  2. Hamdi Elezi
  3. Hisen Elezi
  4. Sarah Mašić
  5. Sarah Maslić
  6. Tihana Bajević

Kako se u Islamskom centru u Zagrebu 7. 7. 2022. organizirala izložba fotografija Armina Durguta ,,Mrtvare” tako su i polaznici tečaja imali priliku je posjetiti.

U četvrtak 22. 7. 2022. povodom uspješnog završetka kur’anskog pisma i početka čitanja najljepše knjige, Kur’an-i kerima efendija Mersad je polaznicima uručio Kur’ane kao poklon Medžlisa Islamske zajednice Zagreb, a iz istih su polaznici imali priliku čitati suru Ftaihu, Elif Lam Mim i prvu kur’ansku stranicu nakon stranice Elif Lam Mim. Poslije su sa svojoim Efendijom otišli u restoran Islamskog centra i družili se uz ćevape i limunadu.

Čestitamo polaznicima, a i njihovim roditeljima na trudu, odgovornosti i uspjehu!