Završena manifestacija Poslanik u našim srcima

U Islamskom Centru Zagreb tijekom jedanestog mjeseca 2019. (mjesec Rebiul evvel 1441. h. g) na ideju članova Muallimskog vijeća i zajedničke odluke na sjednici MV-a realiziran je projekt ,, Poslanik u našim srcima”.
Jedan vikend su polaznici mektepa izrađivali transparent s natpisom Poslanik u našim srcima i uvježbavali salavate.

Drugi vikend su pripremali i uvježbavali program za raoditelje, kojeg su izveli treći mektepski vikend. Također drugi vikend 9.11.2019., a na sami rođendan Muhammeda a.s. u Islamskom centru je priređen mevludski program, kojeg su izveli neki polaznici mektepske nastave, muallime, imami MIZ Zagreb i članice Vijeća žena MIZ Zagreb.

Prisutnima se obratio glavni imam MIZ Zagreb kurra hafiz mr.sc. Aziz ef.Alili, koji je govorio o milosti kojom smo mi počašćeni dolaskokm Muhammeda a.s. Bio je prisutan veliki  broj džematlija, koji su svojim dolaskom iskazali ljubav prema poslaniku Muhammedu s.a.v.s.

 

Polaznici mektepske nastave koji dolaze subotom su za svoje roditelje izveli program u subotu 16.11.2019. s početkom u 11 sati u amfiteatru omladinskih prostorija, a polaznici koji dolaze na nastavu nedjeljom su izveli svoj program za roditelje na istom mjestu, ali dan kasnije. Oba dana amfiteatar je pio prepun. Najzanimljiviji su bili polaznici od 1. – 4. razreda osnovne pškole i predškolci, koji su učenjem ilahija, prikazivanjem igrokaza i učenjem kur’anskih sura iskazali ljubav prema Poslaniku.

Polaznici od 5. – 8. razreda su prezentirali prelijepo i tedžvidski ispravno učenje Kur’an-i kerima i poznavanje prijevoda, te izvodbu recitacija o Božjem Poslaniku. Amfiteatar je bio premali da bi primio roditelje, pa su neki stajali što možete vidjeti u priloženim fotografijama.

Bilo je postavljanja i nagradnih pitanja za djecu, a najbolji od njih su dobili za nagradu knjige 365 dana sa Allahovim poslanikom, koje im je dodijelio Mersad ef. Kreštić. Dobitnice knjiga su: Ilhana Imamović i Lejla Redžić, obe su polaznice mektepske nastave kod muallime Lamije Alili.


Srednjoškolci i omladina su prikazali film o Poslaniku, koji je trajao skoro tri sata.


Ova manifestacija je završena promocijom knjige ,,Objava” u sklopu tribine dr. Sulejmana Mašovića 21.11.2019., autora mr.sc. Senada ef. Haveševića, glavnog imama MIZ Osijek. Pored autora, knjigu su promovirali i muftija dr.sc. Aziz ef. Hasanović i prof.dr. Zuhdija Hasanović, dekan Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Odgovori