VELIKI USPJEH POLAZNIKA ZAGREBAČKOG MEKTEBA NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ ISLAMSKOG VJERONAUKA

U srijedu, 21. 10.2020. održano je državno Natjecanje iz Islamskog vjeronauka. Natjecanju su pristupili polaznici nastave Islamskog vjeronauka od 5. – 8. razreda osnovnih škoa iz cijele Hrvatske. Prije ovog natjecanja održana su kvalifikaciona natjecanja: školsko Natjecanje, koje je održano 21. 3. 2020. i županijsko Natjecanje, održano 21. 9. 2020. Iz Zagreba državnom Natjecanju pristupila su 21 učenika i učenice.

U petom razredu prvih troje su polaznici mektepske nastave kod m. Lamije Alili:

  1. Nudžejma Kreštić, 2. mjesto na državnom (mentor m. Lamija Alili i u školi m. Elmedina Begović, OŠ Borovje)
  2. Amina Muslija, 4. mjesto na državnom, (mentor m. Lamija Alili i u školi Haris ef. Opardija, OŠ Dugave)
  3. Amel Čirkin, 9. mjesto na državnom (mentor m. Lamija Alili i u školi m. Elmedina Begović, OŠ Trnsko)

U šestom razredu raspored postignutih rezultata je slijedeći:

  1. Andi Samohodaj, 3. mjesto na državnom (mentor Rahim ef. Zeća, OŠ Malešnica)
  2. Hisham Al Issa, 4.mjesto na državnom (mentor m. Melisa Arslani, OŠ Marije Jurić Zagorke Zagorke)
  3. Emana Merseli, 5. mjesto na državnom (mentor m. Atije Miftari i u školi m. Lamija Alili, OŠ Lovre plemenitog Matačića)

U sedmom razredu čak dva naša učenika su osvojili i prva mjesta na državnom natjecanju, a redoslijed izgleda ovako:

  1. Rawaa Yassin, 1. mjesto na državnom (mentor Mersad ef. Kreštić i u školi m. Elmedina Begović, OŠ Borovje) Ajdin Musić, 1. mjesto na državnom (mentor m. Melisa Arslani, OŠ Bukovac)
  2. Emre Skender, 5. mjesto na državnom (mentor Mersad ef. Kreštić, OŠ Mladost)
  3. Amna Hekić, 6. mjesto na državnom (mentor m. Melisa Arslani i u školi m. Edina Bešić, OŠ Jure Kaštelana)

Polaznici osmog razreda, već četvrtu godinu uzimaju i na državnom natjecanju sva prva tri mjesta. Svi su polaznici jedne meketpske grupe kod Mersada ef. Kreštića, a sada su 1. razred srednje. Redoslijed je bio sljedeći:

  1. Hanan Al Issa (mentor Mersad ef. Kreštić, OŠ Marije Jurić Zagorke)
  2. Selma Olomani (mentor Mersad ef. Kreštić i u školi mentor m. Lamija Alili, OŠ Lovre pl. Matačića)
  3. Sumejja Redžić (mentor Mersad ef. Kreštić i u školi mentor m. Lamija Alili, OŠ Lovre pl. Matačića)

Što se tiče ove mektepske grupe, moramo istaći da se iz ove mektepske grupe u Islamsku gimnaziju dr. Ahmeda Smajlovića upisalo šest učenika, a ostali su sada polaznici srednjih škola po Zagrebu. Također dvije polaznice su odlučile staviti hidžab i polaznice su različitih gimnazija u Zagrebu, pa im ovim putem čestitamo, a i njihovim rositeljima uz molbu Allahu, dž.š., da nam ih čuva i da im uvijek Gospodar bude zaštitnik i pomagač. Čestitamo i svim učenicima, njihovim mentorima, roditeljima na pokazanom uspjehu i osvojenim značajnim mjestima. Cjelokupan poredak državnog Natjecanja možete pogledati na web stranici Agencije za odgoj i obrazovanje:

https://www.azoo.hr/index.php?view=article&id=8458&naziv=rezultati-drzavnog-natjecanja-iz-islamskog-vjeronauka-2020-

Koliko je ova mektepska grupa (sada 1. srednje) plod jedne izvrsne generacije pokazuje nam i način na koji su oni obilježili uspjeh svojih prijateljica/sestara iz grupe.

Naime, oni su iskoristili omladinske prostorije i vrijeme srednjoškolske nastave kako bi organizirali druženje srednjoškolaca i uz salavate, pjesmu, čašćenje, druženje čestitali svojim/našim pobjednicama uspjeh na državnom Natjecanju. Svoje druženje su iskoristili kako bi se i prisjetili mevluda Muhammeda a.s. i zajednički proučili par salavata iskazujući time ljubav Muhammedu a.s. Kasnije se druženje nastavilo uz priču, stolni tenis, društvene igre, pa i zajedničko učenje ilahija, sevdaha… Druženje je završilo u večernjim satima.