Predavanje u sklopu Dana Musalle

U utorak, 26. 7. 2022. čast sudionika na vjerskoj tribini ,,U vjeri čvršći”, a u sklopu Dana Musalle, kojeg organizira Medžlis Islamske zajednice Sanski Most je imao Mersad ef. Kreštić, zamjenik glavnog imama MIZ Zagreb. Dani Musalle se održavaju s raznim vjersko-kulturnim sadržajima počevši od ponedjeljka i završava zajedničkom džuma namazom u Donjem Kamengradu na Musalli sultana Mehmeda Fatiha. Paralelno sa Danima Musalle održavaju se i Dani Hrustova, pa se tako 2. dan ovih događanja zajednički održi vjerska tirbina ,,U vjeri čvršći” na prostorijama Sportsko rekreativnog centra u Hrustovu.

Prilikom gostovanja na ovoj tribini i prigodnog vazu-i nasihatu Mersad ef. Kreštić se zahvalio organizatorima na povjerenju i pozivu, te im dao podršku da nastave ovim putem njegujući našu kulturu i držeći do vjerskih propisa jer nas samo to može ojačati i očuvati na ovim prostorima. Pored Mersada ef. Kreštića tu je bio i Senad ef. Omić, izaslanik glavnog imama MIZ Sanski Most, imami džemata Sanskog Mosta i njihov hor koji su izveli mevludski program.

Kako se predavanje održalo na SRC Hrustovo Mersad ef. je voditeljima ovog centra Safetu Kukavici i Rasimu Kukavici uručio uramljen i potpisan dres dugogodišnjeg bh fudbalskog/nogometnog reprezentativca Mensura Mujdže, koji je za ovaj SRC odvojio jedan od svojih dresova kojih je osobno nasio u kavlifikacijskim utamicama i potpisao kako bi im na taj način dao podršku, a i mi mu se od srca zahvaljujemo na ovoj gesti.