IMAMI I OMLADINA IZ ULMA U POSJETI NAŠEM CENTRU

Bili smo počašćeni 27.10.2018. primiti posjetu imama hfz. Samira ef. Haskića i Bilala ef. Hodžića iz Ulma, Njemačke sa  omladinom i polaznicima mektepske nastave.  Gosti su došli poslije podne namaza, kada ih je Mersad ef. Kreštić proveo po Islamskom centru i upoznao ih sa aktivnostima koji se održavaju u istom.

 

Istaknut je problem iseljavanja naše djece i roditelja iz Zagreba i Hrvatske, a povećanje broja džematlija i vjeroučenika u Zapadnim zemljama, kao i Njemačkoj. Jedan od takvih slučaja jeste omladinka Dženita Kahrimanović, koja je polazila nastavu Islamskog vjeronauka kod Mersada ef., a koja sada živi s roditeljima u Ulmu i koja nas na najbolji način predstavlja, jer je na posljednja dva vjeronaučna natjecanja zauzela prvo mjesto.

Sa Mersadom ef. je bila i omladina MIZ Zagreb, koji su, nakon ručka odveli goste u u razgledavanje grada Zagreba, te su se malo prošetali po Trgu bana Josipa Jelačića i Gornjem gradu. Nakon obilaska grada vratili smo se u Islamski centar  kada su se gosti nakon klanjanja akšam namaza i jacije zaputili u Opatiju na konak kako bi sutradan mogli posjetiti i Islamski centar Rijeka,  Zahvaljujemo se našim gostima i organizatorima ovoga puta, koji su nas posjetili, a pozvali i naše imame i omladinu u Ulm.

Odgovori