ODRŽANA SVEČANA SKUPŠTINA POVODOM 25. OBLJETNICE OSNUTKA UDRUGE ZA VJERSKU SLOBODE U REPUBLICI HRVATSKOJ

U Zagrebu u  auli Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14) 12.siječnja 2019.  održana je svečana skupština Udruge za vjersku slobodu, a obilježen je i međunarodni Dan vjerske slobode 2019.

Udruga za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj osnovana je u zagrebačkom Hotelu Esplanade 14. veljače 1994. na poticaj Međunarodne udruge za vjersku slobodu (International Religious Liberty Association – IRLA), a s ciljem promicanja, zastupanja i obrane vjerskih prava, sloboda, djelovanja u duhu vjerske snošljivosti te educiranja na području vjerskih i ljudskih prava.

Glavni  govornik na skupštini je bio tajnik Međunarodne udruge za vjersku slobodu dr. Ganoune Diop. Međunarodna udruga za vjersku slobodu (IRLA) najstarije je udruženje koje promiče vjerske slobode, osnovana je 1893. u Washingtonu DC i danas djeluje u 173 zemlje svijeta.

Mnogi gosti i prijatelji vjerskih sloboda učinili su ovaj skup svečanim i važnim. Bilo je tu istaknutih političara, vjerskih vođa i građana koji su u zajedničkom razgovoru i druženju jačali nastojanja u poštivanju svakog čovjeka.

Prisutnima su se obratili gradonačelnik grada Zagreba g. Milan Bandić, bivši predsjednik Republike Hrvatske g, Ivo Josipvić, a kao muftijin izaslanik ispred Islamske zajednice u Hrvatskoj Mersad Kreštić, imam Zagrebačke džamije.

Odgovori