OPG MUJAKIĆ POKLONIO 250 TEGLI MEDA POLAZNICIMA MEKTEPSKE NASTAVE U ZAGREBU

Kada sam 2004. godine počeo raditi kao imam i mualllim u MIZ Zagreb sjećam se kako me hafiz Aziz Alili odvezao u Osnovnu školu Jurja Habdelića u Veliku Goricu gdje sam ga trebao zamijeniti u vjeroučiteljskom poslu i predavati nastavu Islamskog vjeronauka. Među vrijednim učenicima koji su dolazili na nastavu Islamskog vjeronauka bile su tri djevojčice: Sabina Jakupović, Mirela Delić i Zinajda Mujakić, koje su mi tada bile veliki poticaj, jer su baš voljele dolaziti na nastavu utorkom u večernjim satima kada smo i imali nastavu. Zinajda je dovodila svoju sestru Aidu, koja nije išla u školu jer je imala nekih pet, šest godina, ali je  ona voljela dolaziti, pa smo i za nju uvijek pronašli neki program. Kasnije se Aida sa rodiTeljima i sekom preselila živjeti u Poljani Čičkoj iza Velike Gorice, pa se upisala i u mektepsku nastavu kod mene  u Zagrebačkoj džamiji od 1. razreda osnovne škole. S obzirom da je mektepska nastava tih godina počinjala vikendom u 9 sati, a Aidini roditelji, Zlatko i Remzija nekada bili zauzeti raznim poslovima i obvezama i nisu je mogli dovoziti automobilom Aida je ustajala u 6 sati kako bi gradskim prijevozom stizala na nastavu. Tada nisam dobro poznavao njene roditelje sve do velike poplave prije nekoliko godina u naseljima Velike Gorice, pa i Poljani Čičkoj  gdje naši Mujakići imaju obiteljsku kuću. Od tada su naša druženja postala učestalija, pa sam imao priliku vidjeti koliko su ovi ljudi i radišni. Između ostalih aktivnosti koje naši vrijedni Mujakići obavljaju jeste i bavljenje pčelarstvom, a imaju i svoj OPG Mujakić, čijem razvitku doprinosi i naša mala Aida, koja je sad već velika. Nedavno je OPG Mujakić i dobio halal certifikat za svoje pčelarske proizvode, pa su odlučili donirati 250 tegli meda polaznicima mektepske nastave i njihovim muallimima u Zagrebu 10. i 11. 12. 2022. Na teglama meda je ugraviran i halal certifikat što su naši učenici to sa zadovoljstvom i ponijeli svojim  kućama.

Zlatko Mujakić prima halal certifikat od muftije akademika Aziza ef. Hasanovića i dr. sc Aldina Dugonjića u prepunom amfiteatru IC Zagreb u sklopu 12. Konferencije muslimnske mladeži u Hrvatskoj

Također Aida Mujakić je za ovaj med na 19. izložbi meda Zagrebačke županije dobila srebrnu diplomu na čemu joj čestitamo!

Ovim putem se zahvaljujemo obitelji Mujakić uz dovu Svevišnjem Allahu da im mnogostruko nadoknadi, a i svima onima koji na bilo koji način pomažu mektepsku nastavu i druge aktivnosti Islamske zajednice!