ERASMUS+ PROJEKT I U NAŠEM CENTRU

Islamski centar Zagreb je mjesto dijaloga, doživljaja različitih kultura, otvorenosti svim ljudima bez obzira tko bili i mjesto gdje se svatko osjeća dobro došao. Zagrebačku džamiju godišnje posjeti preko dvije stotine školskih  i turističkih grupa.

Već po drugi put Srednja škola Pregrada, koja sudjeluje u projektu Erasmus+ i Westerwaldschule Waldernbach iz Njemačke dovode učenike u posjet Islamskom centru Zagreb.

U projektu sudjeluje 22 učenika (11 iz Hrvatske, a 11 iz Njemačke), te profesori Florian Drechsler, Chams Abdi, Valentina Kunštek i Alma Peljto.

Kako kaže profesorica Alma Peljto, a ujedno i majka dvoje prekrasne djece koja polaze nastavu Islamskog vjeronauka u Zaprešiću, cilj projekta je interkulturalno doživjeti povijest za jaku zajedničku budućnost – komunikacija kao ključ za mirno zajedništvo.

Upravo na njen zahtjev ova grupa je posjetila našu džamiju 21.9.2018. Primio ih je Mersad Kreštić, koji im je predstavio temeljne istine vjere u Islamu, te dužnosti koje muslimn-ka izvršavaju tijekom svog života. Upoznao ih je sa aktivnostima u Islamskom centru, proveo ih kroz sve prostorije, a na kraju je sve završilo uz baklavu u restoranu Islamskog centra.

Odgovori