MIZ Zagreb na Interliberu u Zagrebu

Medžlis islamske zajednice Zagreb i Vijeće žena MIZ Zagreb ove godine je u suradnji s izdavačkom kućom Libris iz Sarajeva osigurao svoj štand u sklopu Interlibera na Zagrebačkom velesajmu. Veliki broj knjiga koje je izdao Mešihat IZ u Hrvatskoj i Medžlis IZ Zagreb je izložen u Paviljonu broj 6 na izložbenom prostoru 17b. Ove knjige su snižene 50%. Na istom izložbenom mjestu su i knjige koje izdaje Libris, ali su snižene 20 – 50%.

Pored članica Vijeća žena, koje knjige prodaju neki od imama svojom posjetom i jednosmjenskom dežurom daju Vijeću žena podršku, pa je tako u srijedu bio imam Halid ef. Dolić, a u četvrtak Mersad ef. Kreštić. Pored njih dvojice dežurstvo od muallima su uzele m. Lamija Alili i m. Melisa Arslani. Najviše vremena na sajmu provodi članica IOM-a MIZ Zagreb h. Sadifa Karamehić,  Hadžira Orlić, Nađa i Nura čaušević, te odgojiteljica u Islamskoj gimnaziji dr. Ahmed Smajlović muallima Enisa Botonjić. Na štandu s njima provodi i tajnica Instituta za arapski jezik i Islam Elvira Omerović, koja može dati direktno upute intersantima za arapski jezik.

Podršku Vijeću žena MIZ Zagreb svojim dežurstvom preko viknda će pružiti i imami hafiz Fahrudin ef. Haseljić i mr.sc. Mirza ef. Mešić.

Na ovom izložbenom mjestu vlada opuštena i domaćinska atmosfera, pa se ispijaju turske kahve, pojede se koji burek, kolač i vrijeme protiče u prekrasnom muhabbetu. Prvi dan sajma  štand je posjetio muftija dr.sc. Aziz ef. Hasanović i predsjednik IO MIZ Zagreb mr.sc. Nermin ef. Botonjić, a kasnije je i glavni imam MIZ Zagreb mr.sc. kurra hafiz Aziz ef. Alili. Veliki broj učenika iz Bosanske Krajine navrati na štand, a neki od njih dobiju i poklon cd Arabeski.

Svaki kupac knjige dobije i pooklon Prijevod Kur’ana.

Pa zato, ne čekajte… Interliber je od 12.11. – 17.11.2019.

 

Odgovori