PRVI PUT DODIJELJENO PRIZNANJE I NAGRADA PROFESOR BALTAZAR, MEĐU NAGRAĐENIM NAŠIH 7 UČENIKA I 3 MENTORA

U petak, 5.7.2019. po prvi puta Grad Zagreb je na inicijativu gradonačelnika g. Milana Bandića dodijeljena nagrada i priznanja onima koji su ostvarili najbolje uspjehe  na državnim natjecanjima  osnovnih i srednjih škola, a koji pripadaju Gradu Zagrebu.

Svečana dodjela nagrada i priznanja se održala u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Nagrađeno je 312 učenika i 227 njihovih mentora.

Ovoj dodjeli su  mogli prisustvovati  roditelji i rodbina djece što je dalo još više na važnosti ovoj dodjeli, pa je Velika dvorana KD Vatroslava Lisinskog bila dobro popunjena.

Program je vodila tv voditeljica i glumica Doris Pinčić. Nagrade je uručivao gradonačelnik Milan Bandić i njegova zamjenica Jelena Pavčić Vukičević.

Naši nagrađeni učenici su:

Hisham Al Issa i njegova mentroica muallima Melisa Arslani,

Ali Alili, Sumejja Redžić i Selma Olomani i njihova mentorica muallima Lamija Alili, te

Hanan Al Issa i Emre Skender i njihov mentor Mersad ef. Kreštić. Kako su učenici Mersada ef. iz različitih škola, tako je Mersad ef. dobio i dva priznanja na ovoj 1. dodjeli nagrade Profesor Baltazar.

Molimo Allaha dž.š. da našoj djeci i njihovim mentorima podari podršku roditelja, otvori nove vidike i da nastave osvajati ove nagrade i priznanja u godinama koje su ispred nas, inšaallah!

Na linku ispod možete pogledati cijeli program dodjele nagarda i priznanja, a naše učenike i mentore možete pogledati od 26.-29. minute:

 

Odgovori