DJELATNICI OŠ PETRA ZRINSKOG IZ ZAGREBA NA EDUKATIVNOM PUTOVANJU U ISTANBULU

 

Djelatnici OŠ Petra Zrinskog iz Zagreba na čelu s ravnateljicom škole, profesoricom Mirjanom Jermol su završetak nastavne 2018./2019. obilježili edukativnim četvorodnevnim putovanjem u Istanbul od 15.-18.6.2019. U ovoj školi redovno se održava i nastava Islamskog vjeronauka, izbornog predmeta za učenike koji ga žele polaziti, a vjjeroučitelj, od 10. mjeseca 2018, je Mersad Kreštić. Tako se Mersad Kreštić sa ostalim djelatnicima uputio na ovo edukativno putovanje.

Pored kulturnih znamenitosti koji su djelatnici na ovom putovanju mogli vidjeti, poput Topkapi saraja, Sultan Ahmedove dcžamije, muzeja Aya Sofije, cisterne Yerebatan, Sultan Sulejmanove džamije, Dolmahače palače, Egipatske čaršije, Kapali čaršije i mnoštva drugih ovo je bila  prilika da se djelatnici upoznaju i sa čarima turske kuhinje, ali i da se upoznaju sa načinom sustava obrazovanja u Republici Turskoj. Tako su djelatnici ove škole u suradnji s Institutom Yunus Emre iz Zagreba posjetili i Osnovnu školu Bakırköy Şehit Muhammet Ambar İmam Hatip Ortaokulu. Prilikom posjete ovoj školi dočekali su nas djelatnici navedene škole na čelu s ravnateljem g. Ahmetom Uslu. Pripremili su program razgledavanja škole i upoznavanja s načinom obrazovnog sustava u Republici Turskoj, a nakon toga i druženje uz turski čaj, kavu i slastice. Ravnatelji škola su razmijenili poklone i dogovorili daljnji nastavak suradnje.

Uglavnom, svi djelatnici su oduševljeni Istanbulom, Turskom i vratili su se s puno pozitivnih dojmova, te jedva čekaju ponovni dolazak u obvaj grad, koji ne samo da spaja Europu i Aziju, nego i srca ljudi.

Odgovori